Seminarier

Vad kommer AI att betyda för Public Service?

Bild: Lotta Fogde

Carl Piva, Internetstiftelsen, Olle Zackrison, SR, Adde Granberg, SVT medverkade på OPS-seminariet den 12 februari. De beskrev vad AI kommer att betyda för public service och vilka risker som är förknippade med denna nya form av digitalisering. Adde Granberg argumenterade för ett nytt uppdrag till public service företagen som en samlande nationell kraft i AI-omställningen; att folkbilda och minska digitala klyftor, att avslöja ”fake news och stärka motståndskraften mot desinformation samt utgöra en trovärdig, transparant källa med verifierad information. 

Hur ska Public Service klara ekonomin?

Seminarier / Lotta Fogde

Den 4 december gästade vd:arna för de tre Public Servicebolagen OPS rådgivande kommitté för var sin genomgång av hur de ser på förutsättningar och utmaningar för ekonomi och organisation i framtiden. Säkerhetsfrågor, internationella aktörers dominans, ansvaret för marknätet och kampen mot inflationen var faktorer som de tog upp.

Hur ska Public Service klara ekonomin?Läs mer »

Striden mellan SVT och Tidningsutgivarna

Seminarier / Per Lagerström

Ska politikerna lagstifta om längden på SVT:s texter? Det pågår sedan en tid tillbaka en allvarlig konflikt mellan Tidningsutgivareföreningen/lokaltidningarna och Sveriges Television. En konflikt som, enligt regeringens utredningsordförande Göran Hägglund, är en av de svåraste frågorna att lösa för utredningen om ett framtida Public Service. Det handlar om hur långa SVT:s texter får vara på

Striden mellan SVT och TidningsutgivarnaLäs mer »

Hur kan Public Service oberoende stärkas?

Seminarier / Per Lagerström

Det tredje seminariet i vår alternativa utredning ägde rum måndagen den 11 september och handlade om Public Service oberoende av politiska, ekonomiska och andra maktsfärer. Inbjudna var medlemmarna i vår rådgivande kommitté. Förvaltningsstiftelsens ordförande Helena Stålnert inledde och därefter kommenterade Mia Edwall-Insulander, generalsekreterare i Advokatsamfundet, Nils Funcke, journalist och yttrandefrihetsexpert, samt Åsa Wikforss, professor i

Hur kan Public Service oberoende stärkas?Läs mer »

Christina Jutterström i talarstol. Thomas Mattson och Jan Helin på scenen på varsin stol.

”Är public service en generationsfråga?” – OPS-seminarium på SVT Forum.

Seminarier / Per Lagerström

Är Public service en generationsfråga? Är det omsprunget av TikTok och AI? Den 22 maj höll OPS rådgivande kommitté ett seminarium om forskningen och framtiden för public service. Publiken, omvärlden, tekniken och politiken. Seminariet går att se i efterhand på SVT Play.

”Är public service en generationsfråga?” – OPS-seminarium på SVT Forum.Läs mer »

OPS analyserar public servicekommitténs direktiv

Seminarier / Per Lagerström

Med Jan Scherman och Jan Petersson som huvudförfattare, har OPS presenterat en genomgång och analys av den parlamentariska public servicekommitténs direktiv.

OPS analyserar public servicekommitténs direktivLäs mer »

Rulla till toppen