Striden mellan SVT och Tidningsutgivarna

Ska politikerna lagstifta om längden på SVT:s texter?

Det pågår sedan en tid tillbaka en allvarlig konflikt mellan Tidningsutgivareföreningen/lokaltidningarna och Sveriges Television. En konflikt som, enligt regeringens utredningsordförande Göran Hägglund, är en av de svåraste frågorna att lösa för utredningen om ett framtida Public Service. Det handlar om hur långa SVT:s texter får vara på nätet för att inte ekonomiskt skada lokaltidningarna. 

Måndagen den 6 november höll föreningen Oberoende Public Service ett seminarium i rådgivande kommittén i syfte att förstå konflikten och kunna bidra till lösningar. Inbjudna talare var TU:s VD Johan Taubert, SVT:s vVD Ann Lagercrantz och programchefen för SVT Nyheter Charlotta Friborg. Dessutom berättade Markus Gustafsson, CEO och editor in chief på nyhetsappen Omni, om appens framgångsrika första 10 år. 

Rulla till toppen